Σωσίβιο

Τρίτο κείμενο και φαρμακερό, μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και με τσακώσατε και αφού τρίτωσε το κακό και γνωριστήκαμε άντε βάλτε τα μαγιό σας και πάμε παραλία, μιας και είναι καλοκαίρι, αν πούμε ότι υπάρχουν ακόμα εποχές. Αλλά μην ξεχάσετε το σωσίβιό σας, κυρίως γι αυτούς που δεν ξέρουν και τόσο καλό κολύμπι, γιατί τελευταία κυκλοφορούν πολλοί καρχαρίες. Κάποιοι θέλετε να πέσετε κατευθείαν στα βαθειά, βιάζεστε. Κάποιοι πάλι δε θα φτάσετε ποτέ, φοβάστε. Εντάξει, δεν είναι και για όλους η απέναντι όχθη! Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται πρώτα ηλιοθεραπεία χωρίς αντηλιακό, για να καούμε γρήγορα και έτσι να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη επιθυμία  για δροσιά, εξωτερική με μία βουτιά, εσωτερική με ένα παγωτό. Τι και αν μας φάνε οι καρχαρίες, τι και αν πάρουμε θερμίδες. Όσο το σκέφτεσαι τόσο το προκαλείς, όπως όταν φοβάσαι βγάζεις μία περίεργη μυρωδιά που αντιλαμβάνονται μόνο τα σκυλιά και έρχονται κατά πάνω σου με απειλητικές διαθέσεις. Οπότε προγραμμάτισε στην αλάνα του μυαλού σου τις επόμενες κινήσεις σου, σκέψου σα να τις έχεις κάνει, πες το και έγινε!

Αν πάλι για τον χι ψι λόγο μείνετε σπίτι, βάλτε λίγο καροτέν για μυρωδιά, κλείστε τα μάτια και θα έρθει η παραλία, μη σας πω και οι βουτιές με το παγωτό από μόνα τους. Δεν είναι το ίδιο το ξέρω αλλά στο ολότελα καλή κι Παναγιώτενα! Αν θέλετε παρέα προσοχή μη βάλετε ραδιόφωνο γιατί θα πάθετε κατάθλιψη και ταυτόχρονα πολιτισμικό σοκ μιας και θα ακούσετε μέσα σε μια ώρα για πάνω από δεκαέξι φορές το ίδιο ξεφτιλισμένο σουξέ του Π.Κ. Να γιατί ο κόσμος έχει περάσει και σε αυτόν τον τομέα στο internet, μιας και από το ραδιόφωνα δεν του δίνονται επιλογές και δεν του προτείνονται καινούρια και φρέσκα πράγματα. Σε λίγο προβλέπω όλους τους πουλημένους ραδιοφωνικούς παραγωγούς που τα παίρνουν κάτω από το τραπέζι με φακελάκια, όπως οι γιατροί ή με μηνιάτικο σε κάποιο λογαριασμό τραπέζης ή ακόμα και ποιο νόμιμα, βάζοντας μπανεράκια στο official site του εκάστοτε σταθμού, από τους ανασφαλείς, ατάλαντους, άφωνους και χωρίς απολύτως καμία παιδεία τραγουδιστές, για να τρώμε εμείς στη μάπα τις αηδίες τους, μήπως καταφέρουνε και μας κάνουν πλύση εγκεφάλου και περάσουν στο υποσυνείδητο μας οι μπουρδίτσες τους. Μάταιος όμως ο κόπος τους. Τα εγκεφαλικά αγγεία μας έχουν καεί προ πολλού, δεν μπορούμε να συγκρατήσουμε τίποτα πια, παρά μόνο να κρίνουμε αν κάτι είναι καλό ή κακό. Οπότε, τσάμπα κορόιδα τρώτε την ώρα σας μαζί μας, εκπέμπουμε σε άλλη συχνότητα! Και για να μην θεωρηθώ μηδενιστής, εννοείτε πως υπάρχουν και ραδιοφωνικοί σταθμοί , αλλά και ραδιοφωνικοί παραγωγοί, που κάνουν καλά και τίμια τη δουλεία τους, δεν τους βάζουμε όλους στο ίδιο σακί , αλλά δυστυχώς είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού!

Και μην αναρωτιέστε για πιο λόγο στις γνωστές εκπομπές αποκάλυψης στην TV δεν έχουν θίξει ακόμα δισκογραφικές, ραδιόφωνα κλπ. Γιατί η απάντηση είναι πολύ απλή. Οι εργοδότες τους είναι βουτηγμένοι σε όλα τα παραπάνω μέχρι το λαιμό, τα κάνουν όλα και συμφέρουν, γι αυτό και οι TV stars των συγκεκριμένων εκπομπών δεν βγάζουν τσιμουδιά, το αντίθετο μάλιστα, γιατί όπως λέει η παροιμία, αν δεν παινέσεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει και του διπλανού μη σου πω, γιατί αν σου κάνουν έξωση, μπορεί να χρειαστεί να πας εκεί! Και έτσι η βλακεία, η κομπίνα και η απατεωνιά συνεχίζονται να διαιωνίζονται ώσπου το ποτήρι ξεχειλίζει και εκεί που όλα πάνε καλά και είναι ανθηρά, μπαίνει λουκέτο! Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο…

Πρέπει μια χώρα να πάει χάλια οικονομικά, να πιάσει πάτο, για να σταματήσουν οι πολιτικοί να καλύπτουν και να δίνουν άφεση αμαρτιών στους μεγαλοεκδότες και στους ίδιους τους εαυτούς τους! Αυτά είναι τα καλά της κακής οικονομίας, γιατί εν μέρει πέφτουνε οι μάσκες και αποκαλύπτονται άνθρωποι και καταστάσεις που μέχρι χθες κινούσανε τα νήματα! Από την άλλη όμως το όλο χρέος το πληρώνουν και αυτοί που δεν φταίξανε ποτέ και σε τίποτα! Δυστυχώς πληρώνουμε όλοι τα σπασμένα 10 μεγαλοκαρχαριών! Τα κεφάλια μέσα, ο καθένας σπίτι του κοτσιλιά στη μύτη του, ψωμί και αλάτι και σίγουρα στα δύσκολα χειρότερη ποιότητα ζωής αλλά καλύτερη ποιότητα τέχνης γιατί έχουμε βιώματα και εννοείται καλύτερα τραγούδια, καλύτεροι στίχοι, καλύτερες μουσικές, καλύτερες φωνές. Η δύναμη πάει στη μονάδα και οι αξίες παίρνουν αξία! Η απομυθοποίηση είναι πλέον γεγονός…

Όχι σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές! Και τώρα μπορείτε να πάτε άφοβα στα βαθιά και χωρίς σωσίβιο και αν σας εμφανιστεί καρχαρίας, το πολύ, πολύ να έχετε φαί και για τις επόμενες ημέρες! Καλό ψάρεμα!

Ανδρέας Λάμπρου 5-8-2012

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις